2021-02-26

Praktikantplats våren 2021

Bokförlaget Augusti utlyser härmed en extern praktikantplats för våren 2021!

Den pågående epidemin tillåter oss tyvärr inte att vi tar in folk på plats men vi tar gärna emot en extern praktikant som är intresserad av bokbranschen och bokförlagens arbete.

Sökande bör:

Ha eller nu gå eftergymnasial utbildning. (Krav)

I dagsläget gå på någon av de universitetsutbildningar i vilka det ingår en praktikperiod i kursutbudet. (Exempel förlagskurserna eller andra ämnesprogram.) Eller studerar på en yrkesutbildning som kan tänkas vara relevant även för ett förlag eller företag i mediebranschen. Det gäller områden som: bokutgivning, språkbearbetning, marknadsplaner, marknadsföring, strategier för sociala medier, formgivning, typografi, produktutveckling, översättning av litterära texter med flera. Eller om du redan är yrkesverksam men vill praktisera i vidareutbildande syfte.

Om du tycker att förlagsarbetet skulle vara intressant, hör av dig! Det är fördelaktigt om du befinner dig i södra Sverige, då förlagets verksamhet främst utgår ifrån Lund, men inget absolut krav då praktiken kommer att ske externt.

Är du intresserad så skicka en ansökan tillsammans med en presentation av dig själv och vad du önskar få ut av din praktik: redaktionen@bokforlagetaugusti.se

Sista ansökningsdag är 31 mars 2021.

© Bokförlaget Augusti 2021